top of page

Domotica in huis

Domotica gaat een stapje verder dan een traditionele elektrische installatie waar alle componenten los van elkaar staan.Een schakelaar bij een klassieke installatie dient maar om dat ene lichtpunt aan- of uit te knippen. Je kan nooit de functie van deze schakelaar wijzigen, tenzij je gaat breken.

Bij domotica is dat anders. Je kan bijvoorbeeld een schakelaar voorzien met verschillende toetsen. Elke toets heeft een eigen functie. Naast bed heb je bijvoorbeeld een paniektoets (die alle verlichting inschakelt), een alles-uit toets (die alle verlichting uitschakelt en zorgt dat alle rolluiken neergelaten zijn) of een sfeer-toets (bv. de sfeer opstaan).

Andere functie

Later kan je diezelfde schakelaars ook een andere functie geven, wat je bij een klassieke installatie nooit meer kan. Een lichtschakelaar kan een schakelaar worden waarmee je de rolluiken bedient. Op die manier kunnen ruimtes ook wijzigen: wat nu een slaapkamer is kan later een bureau voor de kinderen worden.

Meer bedieningsopties

Tot slot heb je ook meer bedieningsmogelijkheden voor de installatie: in plaats van traditionele drukknoppen meer geavanceerde kleurendisplays, terwijl ook bediening vanop afstand mogelijk is (pc, telefoon, sms).

bottom of page